Uwaga na ten naturalny słodzik! Nie jest zdrowy. Zwiększa ryzyko zakrzepicy i zawału
To miał być najzdrowszy zamiennik cukru, a do tego o wiele lepszy od podobnych słodzików. Niestety, bezkaloryczny dodatek do napojów i potraw nie jest...
Jakie zioła, korzenie i pąki zbierać wczesną wiosną? Ich różnorodność Cię zaskoczy
Przedwiośnie i wczesna wiosna to czas, kiedy zielarze ruszają w poszukiwaniu pierwszych surowców. To jedyny okres, w którym mogą zebrać niektóre pąki, a...
Rossmann wycofuje produkt spożywczy. Zwróć go, dostaniesz pieniądze
Sieć Rosssmann wycofuje ze sprzedaży produkt spożywczy. Masz go w domu? Natychmiast zwróć do sklepu, bo w jego składzie wykryto podwyższony poziom substancji o...
Zdrowa otyłość nie istnieje. Kiedy najbardziej zwiększa ryzyko przedwczesnego zgonu?
Otyłość nie może nie szkodzić. O tym, jak wpływa na stan zdrowia i w jakim stopniu skraca życie, decyduje jednak nie tylko wskaźnik BMI. Jak pokazują nowe...
Jakie są pierwsze objawy stwardnienia rozsianego? Cierpi na nie Christina Applegate
Stwardnienie rozsiane (SM) to choroba, która najczęściej dotyka młode osoby między 20. a 40. rokiem życia. Choroba może być zdiagnozowana także u osób...
Uważaj na środki na zaparcia! Mogą przyczynić się do szybszego rozwoju demencji
Po środki na przeczyszczenie sięga zadziwiająco dużo osób, bo problem zaparć dotyczy średnio co piątej osoby i jeszcze większej liczby seniorów. Tymczasem ich...
Czy myć mięso, pieczarki albo sałatę? Sprawdź, co można od razu zjeść
Często naszym pierwszym odruchem jest umycie mięsa oraz innych produktów, które tego nie wymagają. Nie zawsze pamiętamy o tym, że z kolei wszystkie owoce i...
Skubiesz lub obgryzasz skórki? Poznaj 5 sposobów na skuteczne pozbycie się problemu
Problem obgryzania lub obrywania skórek przy paznokciach jest dość powszechny. Wyrywana skóra odrasta twardsza i sucha, co powoduje, że znów zaczynamy ją...
8 top sposobów na pozbycie się czkawki. Rób to, a przejdzie w mgnieniu oka
Co zrobić, żeby pozbyć się czkawki? Czkanie zdarza się każdemu, a czasem zbyt długo nie przechodzi. Czkawka potrafi być niesamowicie uporczywa i często wywołuje...
Rossmann wycofuje produkt spożywczy. Zwróć go, dostaniesz pieniądze
Sieć Rosssmann wycofuje ze sprzedaży produkt spożywczy. Masz go w domu? Natychmiast zwróć do sklepu, bo w jego składzie wykryto podwyższony poziom substancji o...
Umiesz godzić pracę z życiem osobistym? Zrób test i sprawdź swój work-life-balance
W tym roku w Polsce rozpocznie się proces wdrażania unijnej dyrektywy w zakresie work-life-balance. Będzie się to wiązało ze zmianami w prawie i kodeksie pracy....
Odchudzanie zupami jest proste. Zobacz 15 przepisów
Dieta zupowa należy do najlepszych diet odchudzających i sprawdza się zwłaszcza zimą. Lekkie, rozgrzewające i sycące zupy są bogate w składniki odżywcze,...
Zdrowa żywność nie musi być droga. Po te produkty warto sięgnąć
Zdrowe odżywianie kojarzy się z luksusem, na który mogą pozwolić sobie tylko nieliczni? To błąd! Na sklepowych półkach, wbrew pozorom, można znaleźć wiele...
Nie pij tej herbaty. Zwiększa ryzyko raka aż o 90 procent
Gorąca herbata może zwiększać ryzyko raka przełyku – po kilkunastu latach prac nad tym zagadnieniem, naukowcy ogłosili, że istnieje związek pomiędzy piciem...
Leki z epoki PRL. Kiedyś zażywali je wszyscy Polacy
Tabletki z krzyżykiem na ból głowy, musujące witaminy w torebkach, tabletki do ssania na ból gardła. Wielu leków z epoki PRL, które wtedy były powszechnie...
Czy psychologia może być niebezpieczna? Rozmawiamy z Anną Wasiukiewicz
Z fundatorką i prezes Fundacji Dobrej Rady, autorką książek, a przede wszystkim psychologiem Anną Wasiukiewicz rozmawiamy o zagrożeniach, jakie niesie ze sobą...
Uszkodzenie narządów jeszcze rok po COVID-19
Ponad połowa osób z tzw. długim COVID-19 ma jeszcze rok po przechorowaniu uszkodzony przynajmniej jeden narząd. Na niską jakość życia związaną ze zdrowiem...
Te ryby są najzdrowsze dla człowieka. Sprawdź, o jakich mowa! LISTA
Jedzenie ryb jest zalecane z uwagi na ich dużą wartość odżywczą. Są one źródłem korzystnych dla zdrowia kwasów omega-3, białka, witaminy D, która jest potrzebna...
Co jeść przy wysokim poziomie cukru we krwi? Sprawdź, po które produkty warto sięgać
Cukrzyca typu 2 to choroba metaboliczna, w przebiegu której dochodzi do defektu wydzielania insuliny, a tym samym wzrasta stężenie glukozy we krwi. Odpowiednia...
Odporność na koronawirusa po COVID-19 to fakt. Ile wynosi po pół roku od infekcji?
Przejście COVID-19 to mniejsze ryzyko powtórnego zakażenia koronawirusem. Choć wciąż nie wiemy, czy odporność rzeczywiście utrzymuje się przez sugerowane 6-8...
7 powodów, dla których warto jeść kapustę pekińską. Skorzystają kości, oczy i serce
Kapusta pekińska to niedrogie warzywo o wielu możliwościach przyrządzania. Nadaje się do jedzenia na surowo w postaci surówek, ale także jakoś składnik dań...
Lwia grzywa – grzyb o zaskakujących właściwościach. Na co pomaga soplówka jeżowata?
Soplówka jeżowata, ze względu na swój wygląd znana także jako lwia grzywa, to grzyb ceniony w medycynie chińskiej, a obecny również w polskich lasach, choć...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 3 tygodnie temu w kategorii Konstrukcje stalowe
Dodano 2 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 3 miesiące temu w kategorii Szkoły wyższe