MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
DOMOWA KRÓWKA...
fot. Katarzyna Puczyńska/archiwum polskapress

Sposób na słodycze w PRL-u. Pamiętacie te desery z dzieciństwa? Nie tylko kogel-mogel. Sprawdźcie TOP 10 kultowych przepisów

Sposób na słodycze w PRL-u. TOP 10 kultowych przepisów

DOMOWA KRÓWKA

Składniki:
2 szklanki mleka
2 szklanki cukru
100 g masła
15 g cukru waniliowego

Wykonanie:
Do niewielkiego garnka wrzucić margarynę lub masło, następnie wlewać mleko, wsypać oba cukry i mieszać aż do momentu, kiedy masa będzie miała brązowy kolor (do godziny).

Gotową masę na krówki wylać na płaskie naczynie lub do pojemniczka na kostki lodu. Następnie całość ostudzić i włożyć do lodówki do schłodzenia.
Krówki pokroić w kostkę.

Źródło: mojegotowanie.pl

Zobacz również

W Muzeum Regionalnym w Kozienicach będzie Noc Muzeów poświęcona naturze

W Muzeum Regionalnym w Kozienicach będzie Noc Muzeów poświęcona naturze

Małgorzata Wilk-Grzywna wróciła na... bieżnię lekkoatletyczną [ZDJĘCIA]

NOWE
Małgorzata Wilk-Grzywna wróciła na... bieżnię lekkoatletyczną [ZDJĘCIA]

Polecamy

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Magiczny napój na wzdęcia podczas upałów. Masz go w swojej kuchni

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Nowa podstawa programowa już w tym tygodniu

Chcesz mieć więcej pomysłów? Wykorzystaj naturalne działanie mózgu – radzi ekspert

Chcesz mieć więcej pomysłów? Wykorzystaj naturalne działanie mózgu – radzi ekspert