MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Ashwaghanda (aszwaganda) uznawana jest za adaptogen, czyli...
fot. siobhandolezal/pixabay

Powrót do korzeni zbawienny dla zdrowia. Sprawdź, dlaczego warto spożywać te korzenie i kłącza. Ich właściwości mogą poprawić stan zdrowia

Ashwaghanda

Ashwaghanda (aszwaganda) uznawana jest za adaptogen, czyli substancję wspomagającą organizm w adaptacji do zmiennych warunków, które na nas oddziałują.

Dzięki tym właściwościom ashwaghanda zwiększa odporność organizmu na stres oraz poprawia reakcję na bodźce zewnętrzne.

Spożywanie tej rośliny znacznie polepsza nastrój i samopoczucie, poprawia koncentrację oraz ułatwia przyswajanie nowych informacji. Z powodzeniem łagodzi także objawy związane z depresją, stanami lękowymi, chorobą Alzheimera lub demencją.

Zobacz również

W Zakopanem trwa Noc Muzeów. Taka z pokazem mody! Zdjęcia

W Zakopanem trwa Noc Muzeów. Taka z pokazem mody! Zdjęcia

Noc Muzeów w "Elektrowni". Koncerty, wystawy i inne atrakcje [ZDJĘCIA]

Noc Muzeów w "Elektrowni". Koncerty, wystawy i inne atrakcje [ZDJĘCIA]

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

Pak choi - co to za warzywo? Właściwości, przepisy na pak choi

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?

„Królowa wędlin” z „Sanatorium Miłości” dorobiła się fortuny. Czym się zajmowała?