Plebiscyt Smakosz. SPA dla kelnera i kucharza. Koniec głosowania w piątek 15.11

Mateusz Węsierski
Mateusz Węsierski
Dla kucharzy mamy 3-dniowy dwuosobowy pobyt w Ośrodku Wczasowym Bałtyk w Stegnie. Materiały prasowe
Uchylamy rąbka tajemnicy ujawniając nagrody dla kelnerów i kucharzy w naszym plebiscycie Smakosz. Najsympatyczniejszy kelner może liczyć na 3-dniowy dwuosobowy pobyt w Hotel & Spa Majewski w Malborku. Dla kucharzy mamy 3-dniowy dwuosobowy pobyt w Ośrodku Wczasowym Bałtyk w Stegnie.

Kelnerzy vouchery będą mogli wykorzystać od 1 grudnia do 15 kwietnia 2014 roku (z wyłączeniem Świąt Bożego Narodzenia oraz Sylwestra i Nowego Roku). Pobyt będzie obejmować 2 noclegi, 2 śniadania, 2 obiadokolacje, 1 godz. bowlingu, 2 godz. basenu, sauny oraz jacuzzi.

Wejdź na stronę www hotelu Majewski

Kucharze vouchery będą mogli wykorzystać w terminie od 15 kwietnia do 30 września 2014 roku. Pobyt będzie obejmować 2 noclegi, 2 śniadania, 2 obiady i 2 kolacje.

Zapoznaj się z ofertą OW Bałtyk

Wszyscy kelnerzy i kucharze, którzy zajmą drugie i trzecie miejsce, otrzymają dwuosobowe bilety na koncert Shakin Stevens’a, który odbędzie się w Ergo Arenie w Gdańsku 1 grudnia o godz. 19.00. Dodatkowo kandydaci, którzy zajmą drugie miejsca w kategorii Kucharz, otrzymają zestawy słodyczy ufundowane przez firmę Wawel. Kandydaci, którzy zajmą drugie miejsca w kategorii Kelner otrzymają dodatkowo zestawy kosmetyków.

Przypomnijmy, że głosowanie SMS trwa do piątku 15 listopada.
Jest o co walczyć. Najlepsza restauracja oraz kawiarnia/cukiernia mają zapewniony dyplom oraz całostronicową prezentację w Dzienniku Powiatu Bytowskiego. Ponadto, wraz z lokalami z drugiego i trzeciego miejsca, zostaną zaprezentowane w specjalnym dodatku tematycznym w całym nakładzie Dziennika Bałtyckiego.

Dla najlepszej piekarni, oprócz dyplomu i prezentacji w naszej gazecie, mamy 2000 zł do wykorzystania na reklamę w Dzienniku Powiatu Bytowskiego. Piekarnia z drugiego miejsca dostanie 1000 zł na reklamę, a zdobywca trzeciego miejsca bon o wartości 500 zł.

Najlepsi kelnerzy i kelnerki, oprócz w/w nagród, dostaną też specjalne odznaki najsympatyczniejszego kelnera oraz pamiątkowy dyplom.

Wyjątkowa jest też nagroda dla najlepszego kucharza. Oprócz w/w nagrody oraz dyplomu i prezentacji jego osoby w naszej gazecie, weźmie udział w przygotowaniu specjalnego dodatku do całego nakładu „Dziennika Bałtyckiego” z przepisami na święta Bożego Narodzenia.

Zamieścimy w nim przepisy od kucharzy, którzy wygrają w każdym powiecie na terenie województwa pomorskiego.
Upominki, dyplomy i prezentacje na naszych łamach czekają też na kucharzy z drugiego i trzeciego miejsca.

W minionym tygodniu w kategorii najlepsza restauracja na prowadzenie wysunęła się bytowska Pierogarnia, wyprzedzając dotychczasowego lidera – restaurację Romantyczna z Kawcza.

Pierogarnia przy ulicy Podzamcze w Bytowie powstała w 2010 roku. Lokal cieszy się sporym zainteresowaniem wśród mieszkańców regionu głównie dlatego, że w menu znajdują się tradycyjne dania obiadowe. Najczęściej wybierane są pierogi w każdej "postaci", placek po węgiersku, pyzy i naleśniki. Każdego dnia można tu zjeść inną zupę i drugie danie.

- Bardzo dużym zainteresowaniem cieszą się pierogi szpinakowe, meksykańskie i gyrosowe, które wymyśliła moja żona - mówi Ryszard Lewandowski, współwłaściciel Pierogarni. - Można ich spróbować tylko w naszej pierogarni, dlatego zapraszam serdecznie wszystkich smakoszy.

ZOBACZ aktualne wyniki głosowania

Wideo

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Dodaj ogłoszenie