W szkoleniu wzięło udział 15 bezrobotnych kobiet w ramach realizowanego przez urząd pracy projektu „Czterdzieści pięć PLUS – nowe możliwości”.
Podczas 80 godzin zajęć teoretycznych panie poznały m.in. podstawowe zagadnienia dotyczące żywienia człowieka, układania jadłospisów, kalkulacji dań i napojów. Natomiast część praktyczna szkolenia (100 godz.) polegała na przygotowywaniu różnego rodzaju potraw, deserów, ciast, a także ich dekorowaniu i serwowaniu.
Następna edycja kursu rozpocznie się już pod koniec września.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?