Młodzi Niemcy wraz ze swoimi kolegami z technikum żywienia i gospodarstwa domowego poznawali tajniki polskiej kuchni regionalnej, głównie kaszubskiej.
- W czasie pobytu niemieckiej delegacji z Walsrode uczestniczyli we wspólnych warsztatach kulinarnych, gdzie poznawali i sporządzali potrawy. Ponadto zwiedzili Gdańsk, Słupsk i Ustkę - mówi Mariusz Treder, dyrektor szkoły w Łodzierzy.
ZSRCKU pozyskała fundusze z fundacji Polsko-Niemiecka Współpraca Młodzieży w Warszawie i Starostwa Powiatowego w Bytowie.
Przeczytaj także: Uczniowie z Łodzierzy oddali krew
To nie jedyne wiadomości z łodzieskiej szkoły. 18 i 19 kwietnia odbędą się tam Dni Otwarte Szkoły. Dyrekcja placówki zaprasza gimnazjalistów, ich rodziców i nauczycieli do zapoznania się z ofertą edukacyjną. Będzie można zwiedzić szkołę: sale dydaktyczne, pracownie do przedmiotów zawodowych i salę sportową.
- Będzie możliwość zapoznania się ze sprzętem specjalistycznym (np. geodezyjnym i rolniczym). W godzinach 9.00 - 14.00 będzie można uzyskać szczegółowe informacje na temat kierunków kształcenia: technikum żywienia i gospodarstwa domowego, rolniczego, geodezji, spedycji, obsługi turystycznej i architektury krajobrazu.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?